PIZZA LEZZETINDE POĞAÇA

 HAFTA SONU KAHVALTILARI İÇİN PASTANEYE GİTMENİZE GEREK YOK EVİNİZDE KOLAY VE LEZZETLİ BİR POĞAÇA YAPMAK SİZİN ELİNİZDE NASILMI ?


MALZEMELER
İÇ HARCI İÇİN
10-15 DİLİM PASTIRMA
MİNİK DOĞRANMIŞ YARIM KASE SUCUK
YARIM KASE RENDELENMİŞ KAŞAR
YARIM DEMET DEREOTU
TUZ,KARABİBER
HAMURU İÇİN
1 SU BARDAĞINA YAKIN AYÇİÇEK YAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 PAKET KURU MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 SU BARDAĞI SÜT(KÜÇÜK SU BARDAĞI)
1 YUMURTA
3,5-4 SU BARDAĞI UN (CIVIK OLURSA EKLENEBİLİR)
ÜZERİ İÇİN 
YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
KURU MAYA , ILIK SÜT VE TOZ ŞEKERİ GÜZELCE KARIŞTIRIP BİRAZ BEKLEYİN MAYA KABARMAYA BAŞLAYINCA UNU ,YAĞLARI VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUN,KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE UN SERPTİĞİMİZ BİR KABA ALIP 100 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİNİ BİR BEZLE ÖRTEREK 30 DAKİKA MAYALANDIRIN. BU ESNADA SUCUK VE PASTIRMAYI BİRAZ YAĞDA ÇEVİRİP PİŞİRİN ÜZERİNE KIYILMIŞ DEREOTU ,TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN BÖYLELİKLE İÇ MALZEMESİ HAZIR :) FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ HAMURU TEZGAHA ALIP BİRAZ UN EKLEYEREK TEKRAR YOĞURUP 3-4 BEZEYE BÖLÜN VE MERDANE YARDIMIYLA ÇOK İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE YUVARLAK OLARAK AÇIN. SİGARA BÖREĞİ İÇİN YUFKAYI KESTİĞİMİZ GİBİ KESİN , HER BİR ÜÇGENİN GENİŞ KISMINA İÇ MALZEMESİNDEN KOYUP ÜZERİNE RENDE KAŞAR SERPİN VE YANLARINI ÇOK AZ İÇE ALARAK SARIN YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİN.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ISISINI 180 DERECEYE ÇIKARDIĞINIZ FIRINA KOYUN YAKLAŞIK 30-35 DAKİKA SONRA MİS GİBİ SICACIK PUFUR PUFUR POĞAÇALARINIZ HAZIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar